Kje se nahajamo: Brnčičeva ulica 13, Ljubljana Črnuče     Kontakt: 01 600 86 63 in info@zdravapostelja.si      

Zdravapostelja

×
 x 

Košarica je prazna
KošaricaKošarica je prazna


Trgovina zdravega posteljnega programa!
NOVA LOKACIJA: Brnčičeva 13, Ljubljana Črnuče - Zemljevid...
Odprto: PON - PET: 10:00 - 18:00,  SOB: 10:00 - 14:00

akcija 2

Lateks ležišče HERALateks ležišče HERA

HERA Žepkasta vzmetnica

30 cm višina vzmetnice, 7 con UDOBJA.
MICROPOCKET vzmetenje
Prevleka ležišča Celliant / MerinoSW + Kašmir,
za osebe s težo od 50-150 kg...
Cena za dimenzijo vzmetnice: 80x190/200 cm   Več informacij...

Redna cena: 1156,26 €
693,75 €
Prihranek: -462,50 €
Izberite dimenzijo
Izberite dimenzijo, za prikaz cene in nakup.

Žepkasta vzmetnica HERA

Žepkasta vzmetnica HERA - MICROPOCKET

Žepkaste vzmetnice HERA dosegajo vrh najboljših in premium proizvodov na svetovnem tržišču glede materialov in udobnosti spanja.

Žepkaste vzmetnice HERA vam z MICROPOCKET vzmetenjem in kombinacijo memory in HR pene nudijo neverjetni občutek skoraj breztežnosti in prilagajanje na najmanjši možni točki.

Osnova jedra je MICROPOCKET žepkasto vzmetenje z kar 1000 žepkastimi vzmetmi na m2. Kar pomeni, da je premer 1 vzmeti = 1cm2.

Jedro takšne vzmetnice garantira najboljšo udobnost spanja, kot ga še niste občutili.

 

 

MICROPOCKET struktura žepkaste vzmetnice

MICROPOCKET žepkasto jedro ima 4 krat več žepkastih vzmeti, kot običajna jedra vzmetnic iz žepkastih vzmeti.
Vzmetnica Hera ima cca. 1600 MULTIPOCKET žepkastih vzmeti na dimenziji vzmetnice 90x200cm ali kar 3200 žepkastih vzmeti na dimenziji vzmetnice 180x200cm.

MICROPOCKET vrsta žepkaste vzmeti, kot zadnji trend raziskav PREMIUM žepkastega vzmetenja omogoča vrhunsko podporo telesu na izredno majhnih točkah. Vsaka vzmet drži svojo oporo + je razdeljena na dodatnih 7 con z različno trdoto vzmeti.
Kar zagotovi izredno fleksibilnost vzmetnice.

Za doatno udobje in izbiro trdote poskrbi HR pena na eni strani ali Memory pena na drugi strani.

 

Memory pena visoke gostote za edinstveno udobje

Na mehki strani vzmetnice se nahaja prilagodljiva Memory pena, ki pripomore k boljšemu udobju in občutku breztežnosti. Memory pena se prilagodi na vaše telo na eni strani in na drugi strani na žepkaste vzmeti v vzmetnici. Tako zagotovi izredno udobno oporo telesu v vseh položajih spanja.

Memory pena ima mehurčkasto strukturo AIRCELL, ki nudi dobro zračenje skozi, kar prepreči potenje, zadrževanje vlage in zadrževanje in razmnoževanje mikrobov.

 

HR (high resilent) pena

Hladno Valjana (high resilent) pena je eden najkvalitetnejših materialov, ki se koristi v industriji izdelave ležišč in vzmetnic z ergonomskim in ortopedskim prilagajanjem. HR pena zaradi svoje odprte celične strukture bolj zračna, ima večjo površinsko mehkobo, boljšo elastičnost in udobje. Pena na vzmetnici HERA je dodatno profilirana, tako da prepušča boljše zračenje v ležišče.

 

Prevleka Vzmetnice HERA Celliant + Merino SW / KAŠMIR


Celliant je nova revolucionarna tkanina, ki ima vtkane posebne minerale, ki zelo pozitivno delujejo na naš organizem.

Lastnosti tkanine Celliant: Uradna spletna stran Celliant tkanineVideo predstavitev

 • zmenjšuje bolečine,
 •  pomaga pri hitrejšem celjenju ran,
 •  poveča prekrvavitev v našem telesu,
 •  poveča raven kisika v telesu,
 •  uravnava telesno temperaturo,
 •  spodbuja k hitrejšem okrevanju po fizični aktivnosti

Celliant je patentiran material, ki je zgrajen iz mikro delcev različnih mineralov, vključno z silicijem in aluminijevim oksidom. Ti delci so vliti v smolo, ki se prepleta v vlakna Celliant materiala.

Celliant koristi in se prilagaja naravni energiji, ki ga oddaja vaše telo. Energijo, skupaj z infrardečo svetlobo odbije in vrne nazaj v telo. Infrardeča svetloba je povezana s številnimi ugodnostmi za vaše telo, kot so povečano dovajanje kisika do celic, izboljšano cirkulacijo krvi in boljše uravnavanje telesne temperature. 

Vaše telo lahko deluje bolj učinkovito, če mu izboljšamo krvni pretok med spanjem. Z izboljšano regeneracijo med počitkom dosežemo tudi boljše opravljanje vsakodnevnih opravil. Tehnologijo Celliant lahko najdete v izdelkih za šport, veterinarskih izdelkih,  medicinskih izelkih in izdelkih za spanje.

 

Bolj zdravo življenje

Veliko ljudi, prej ali slej, trpi zaradi bolečin ali neugodja - včasih kronična, včasih akutna. Znižanje krvnega obtoka, na primer, lahko povzroči mrzle noge, boleče ude ali da se rane samozdravijo počasneje. Nevropatske bolečine, ki jih povzroča sladkorna bolezen  ali revmatična obolenja so omilili s tehnologijo Celliant.
Klinično je dokazano, da Celliant povečuje raven kisika v mišično tkivo do 29% (!), pomaga uravnavati telesno temperaturo, pomaga v boju proti mrzlimi rokami in nogami in zmanjša mravljinčenje prstov ali udov.

 

Več energije čez dan

Celliant je visoko tehnološki izdelek, ki ima edinstven učinek pri posredovanju dodatne energije v telo med spanjem.
Energija, ki se zlahka absorbira v telesu ustvari zdravilni spanec. Zjutraj, ko se zbudite z večjo vitalnostjo, pripravljeni za bolj aktiven in zdrav način živlenja. Celliant vam prinaša dober nočni počitek, ki je potreben za začetek dneva polnega energije in da se počutite aktivni in fit.

 

Merino SW/ KAŠMIR

Če iščete najbolj naraven način spanja, potem je stran prevleke Kašmir + MERINO SW prava izbira za vas. Vsebuje 3 različne super sestavine, ki uravnavajo temperaturo na najboljši način.

 

Kašmir

Kašmir volna je najdražja volna, ki se pridobiva z izčesavanjem rune tibetanske ali mongolske koze. Ker se v takšnih krajih temperatura zelo spreminja, morajo imeti dlako, ki jih bo pozimi dobro grela in poleti dobro hladila.

Kašmirska volna je najbolj mehka na dotik in je tudi najboljši toplotni izolator. Kašmirska volna je zelo priporočena za revmatike in za ljudi, ki imajo težave z srčnimi obolenji.

Prilagajanje temperaturi telesa in idealna temperatura
Tibetanske ali mongolske koze brez svoje termoregulacijske dlake nebi preživele izredno mrzlih zimskih dni. Tako je dlaka njihov naravni ščit in idealna rešitev pred mrazom. Kašmir volna proizvede do 40% več toplote kot klasična volna.
Kašmir volna se tudi odlično prilagaja na vročino, saj pri tem dobro odvaja vlago in nudi izredno zračnost. Tako vam poleti tudi ne bo vroče, če bi spali na takšnem ležišču.

Merino Super Wash

Merino Superwash je edinstvena merino volna, ki se proizvaja z striženjem mladičev. Tako je Merino SW volna zelo mehka na otip, kot določene odeje iz mikrovaken, vendar popolnoma naravna. Ob enem pa ima enake lastnosti kot merino volna, ki je super termo regulacija in super zračenje. Merino Super Wash tudi pomeni, da je možno odejo oprati v pralnem stroju, vendar bi vam z naše strani to odsvetovali. Volna ne potrebuje pranja, saj se sama očisti.

 

 

Tehnologija SONNOCEL

SONNOCEL je zelo visoko kakovostna HR pena, proizvedena z odprto celično strukturo. Pohvali se lahko z svojo odlično prepustnostjo in odlično dimenzijsko stabilnostjo.

SONNOCEL je zelo udoben za spanje, saj naredi odličen obris vašegage telesa v jedro ležišča in s tem se na dolgi rok uporabe ne vseda. Nudi izredno dolgo življensko dobo in visoko kakovost spanja. 

Pretočnost zraka v samem jedru - SONNOCEL v primerjavi z standardnimi PUR penami nudi večje zračne in bolj elastične žepke,  kar zagotovi odlično zračenje vzglavnika, ležišča ali nadvložka in s tem tudi odlično higieno.

 

Tehnologija PREMIUM POCKET

PREMIUMPOCKET je naša nova linija žepkastih vzmetnic, ki nudi izredno dobro oporo telesu na vseh težnostnih conah in se ne deformirajo na dolgo obdobje. Trpežnost vzmeti je pri nas ključnega pomena tudi za dolgo obstojnost vzmetnice. Pri testiranju vzmeti smo jih skupaj z HR peno in memory peno stisnili do maksimalnega pritiska nekje do 3cm debeline in pustili 3 mesece tako vakumsko stisnjene v hladnem prostoru. Po 3 mesecih se je žepkasta vzmetnica brez problema odprla in postavila v naravni položaj. Nato smo teste ponovili in vzmetnica se je odrezala brez kakršnihkoli težav ali deformacij.

 

SONNOCEL viskozna SPOMINSKA PENA

Viskozna spominska pena SONNOCEL se ne prilagaja samo na podlagi vaše teže, ampak tudi na temperaturo vašega telesa. Ko z svojim telesom segrejemo ležišče, viskozna SPOMINSKA PENA SONNOCEL postane mehkejša in vlije telo v ležišče. Tako svojemu telesu nudimo najboljše udobje. 

Edinstvene lastnosti SONNOCEL spominske pene so jamstvo za maksimalno udobje med spanjem. Enakomerna porazdelitev teže in zmanjšanje povprečnega pritiska na telo odlično vpliva na vaš organizem z izboljšanjem krvnega obtoka. Tako je spanec mirnejši, brez nenehne spremembe lege.  SONNOCEL viskozna spominska pena se tudi ne segreva. Segreje se samo do vaše telesne temperature. To doseže z svojo zračno strukturo, kjer hitro odvaja odvaja vlago v ozračje in z tem uravnava temperaturo pene.

Ležišča z viskozno spominsko peno SONNOCEL priporočamo uporabnikom z motnjami spanja in bolečinami v vratu.

 

AKCIJA MESECA - Darilo ob nakupu

Akcija samo ta mesec - UGODNOSTI in DARILA pri nakupu!

Super vzglavnik ob nakupu določenih modelov ležišč

 • ležišča od 80 x 190 cm do 140 x 200 cm - Darilo 1x vzglavnik Memory
 • ležišča od 160 x 190 cm do 180 x 200 cm - Darilo 2 x vzglavnik Memory

 

Super 100% naravna MERINO odeja ob nakupu kateregakoli lateks ležišča, ki jo lahko uporabljate poleti in pozimi

akcija lateks lezisca odeja merino 1

Ob nakupu lateks ležišč modelov POSEIDON ali HERA vam podarimo super odejo iz 100% merino volne. Ponudba ne velja za nakupe z obročnim plačilom SEPA ali pri nakupu na položnice! Če kupujete dimenzijo vzmetnice ali ležišča za 2 osebi vam podarimo kar 2 Merino odeji:

 • lateks ležišča POSEIDON ali HERA od 80 x 190 cm do 140 x 200 cm - Darilo 1x Merino odeja 140x200cm
 • lateks ležišča POSEIDON ali HERA od 160 x 190 cm do 180 x 200 cm - Darilo 2 x Merino odeja 140x200cm

 

 

Nakup na obroke

Način plačila v  trgovini Zdravapostelja.si

V trgovini Zdravpostelja vam nudimo ugodno obročno financiranje na več načinov. Vsi načini obročnega plačila so brez dodatnih obresti.

 

Nakup z gotovino oz. direktnim plačilom na TRR po predračunu (nakup v poslovalnici in preko spletne trgovine)

V poslovalnici lahko kupite izdelke z gotovino ali z nakazilom na TRR po ponudbi oz. računu. Preko spletne trgovine lahko kupite izdelke ob naročilu. Pri izbiri načina plačila izberete Plačilo po predračunu UPN nalog. Preko spletne trgovine ni mogoč nakup z gotovino.

 

Nakup s plačniškimi karticami preko spleta

Naša spletna trgovina vam omogoča nakup z plačilnimi karticami preko NetsPay plačilnega sistema banke INTESA SAN PAOLO BANK

Možnost direktnega nakupa lahko opravite s karticami Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Activa in American Express

Nakup na obroke preko spleta je možen z American Express kartico do 12 obrokov in Diners Club kartico na 24 obrokov.

 

Nakup preko Paypala (nakup preko spletne trgovine)

Nakup s kreditnimi karticami Visa, Mastercard in American Express lahko opravite preko plačniškega sistema Paypal. Vse transakcije potekajo varno z  komunikacijo prek svetovnega spleta. Nikjer na naši spletni strani se NE zapišejo ali shranijo podatki vaših kreditnih kartic.

 

Nakup na obroke z NLB plačilno kartico (nakup v poslovalnici)

Ponujamo ugodno, hitro in preprosto kreditiranje plačila blaga. 

 •     Kako? Z NLB Plačilno kartico MaterCard, Visa in/ali Karanta.
 •     Kje? V naši poslovalnici v BTC - Hala 9 - Ljubljana
 •     Na koliko obrokov? Od 2 do 12 obrokov, brez obresti in brez stroškov.
 •     Višina nakupa? Je odvisna od višine neporabljenega limita, ki ga imate na NLB Plačilni kartici, s katero boste opravili nakup.
 •     Dodatna dokumentacija? Ni potrebna

 Če nimate NLB Plačilne kartice MasterCard, Visa ali Karanta lahko obiščete katerokoli NLB Poslovalnico in zahtevajte svojo! Imetniki NLB Klika, pa lahko zahtevek za svojo novo kartico oddate preko spletne banke.

 

Nakup na do 24 obrokov s kartico Diners Club

Preprosto in hitro, brez zamudnega izpolnjevanja kreditnih obrazcev, zadošča le Diners Club kartica in odločitev za nakup.

Dostava

Dostava naročenih izdelkov Zdravapostelja.si

Za dostavo naročenih izdelkov poskrbimo mi

Za dostavo izdelkov z našega programa poskrbimo, da bo varno prispela na svoj cilj do kupca. Velja za kupce v Sloveniji

Informacije o dostavi

 

Vzglavniki

vzglavniki kategorija

Ne spreglejte naših premium vzglavnikov. Več modelov v kategoriji: Vzglavniki

Koristne informacije ob nakupu posteljnega programa

Poleg zdrave prehrane in gibanja je tudi zelo pomemben spanec za naše zdravje. Na ležišču preživimo 1/3 svojega življenja, kar pomeni da je nakup dobrega ležišča ali vzmetnice zelo dobra naložba v naše zdravje. Kupci, ko kupujejo izdelke se pogosto sprašujejo:

 • Katero ležišče izbrati (ležišče iz lateksa, ležišče iz spominske pene ali vzmetnico)?
 • Ali je višina ležišča pomembna?
 • Kakšno trdoto ležišča izbrati?
 • Kakšno letveno dno je primerno za katero ležišče?
 • Kakšen vzglavnik izbrati?

 

Katero ležišče izbrati

Razmišljate o tem katero ležišče bi izbrali, oz. katero ležišče je najbolj primerno za vaše potrebe? V naši trgovini Zdravapostelja se trudimo, da kupcem nudimo najboljše iz vseh programov. Vsi modeli imajo svoj značilnost.

 

Ležišča iz lateksa

Lateks je cenjen material, ker izvira iz narave. Lateks pridobivamo iz drevesnega soka kavčukovca. Jedro LATEXCEL v naših ležišč je iz 100% leteksa, kar zagotavlja certifikat EURO LATEX ECO STANDARD.  Lateks je zelo prijeten na otip, deluje antibakterijsko in antistatično. Zaradi dobrih zračnih lastnosti hitro odvaja vlago iz ležišča, kar zagotovi hitrejše odmiranje pršic in bakterij.  Pri lateks ležiščih iz 100% lateksa priporočamo, da za določeno telesno težo izberete določeno debelino ležišča. Večja debelina ležišča pomeni trše ležišče.

 • Za ljudi z večjo telesno težo priporočamo ležišče iz lateksa z debelejšim jedrom.
 • Za ljudi z manjšo telesno težo priporočamo ležišče iz lateksa s tanjšim jedrom.

V naši ponudbi imamo lateks ležišča za vse težnostne stopnje z debelino jedra od 14cm-20cm.

 

Ležišča iz pene oz. ležišča iz spominske pene

Že kar nekaj časa imamo predsodek o ležiščih iz pene, da so cenena. Moramo povdariti, da ima pena, s katero izdelujejo naša ležišča zelo podobno strukturo in značilnosti kot lateks ležišča. Velika prednost je v tem, da so narejena iz umetnega materiala, pri katerem lahko na določenih delih prilagajamo trdoto. Tako lahko zagotovimo pravilno in najboljšo lego med spanjem. Klasična poliuretanska pena se uporablja za trdo strukturo ležišča, ki ima zelo dobre lastnosti prilagajanja glede na težo dela telesa. Takšna ležišča delujejo tudi zelo trdo, kar je dobro, če imate probleme s hrbtenico.

Za povečanje udobja se uporablja spomiska pena. Njena lastnost je povečati udobje na ležišču med spanjem. NASA ( agencija za ameriški vesoljski program ) je razvila tehnologijo memory, za oblažitev pritiskov, ki so jim bili izpostavljeni astronavti. Spominska pena se omehča pod vplivom telesne toplote in se prilagodi vaši telesni temperaturi. Omenjeni učinek telesu da občutek lahkosti. Spominska pena je izdelana tako, da deluje antibakterijsko in preprečuje zadrževanje plesni, pršic in drugih bakterij v ležišču.

Zračnost naših Memory ležišč: Struktura jedra ima mehurčkasto sestavo, skozi katero kroži zrak. S tem se odvaja vlaga, kar omogoči hitrejše odmiranje pršic in bakterij.

 

Kateri vzglavnik izbrati

Vzglavnik igra zelo pomembno vlogo pri dobrem počitku. Dober vzglavnik mora sprostiti vratne mišice in nuditi mehko oporo naši glavi in vrat postaviti v pravilni položaj. Naši vzglavniki zagotavljajo, da se bo vaša glava postavila v pravilen položaj z mehkim oprijemom in tako tudi zagotovili pravilen pretok krvi in kisika do možganov.

Naši PREMIUM vzglavniki so iz spominske pene ali lateksa. Nudijo izredno dobro zračenje z luknjasto strukturo. Pretok zračenja je zelo pomemben, da prepreči razmnoževanje mikrobov v vzglavniku predvsem zaradi naših dihal. Naš nos in usta se nahajajo na vzglavniku med spanjem in so izpostavljena vstopu pršic in bakterij v naš organizem.

 

Katero letveno dno je primerno za moje ležišče?

Letveno dno je zelo odločilno pri pravilni legi spanja. Za mehka ležišča iz spominske pene ali lateksa, priporočamo čim trše letveno dno, ker s trdoto daje oporo ležišču in ga postavi v raven položaj. Maksimalna širina letvenega dna za najboljšo oporo je cca 100cm. Za širše letveno dno priporočamo, da je dodatno ojačano in da se ne upogne preveč pri večji teži. Pri širšem letvenem dnu brez opore boste dobili občutek, kot da spite v luknji. Zato za zakonske postelje priporočamo 2 letvena dna, da se teža porazdeli.

 

Ali je za zakonsko posteljo bolje 1 ležiše ali 2 ležišča

Za zakonsko posteljo priporočamo 2 ležišča ali vzmetnici in 2 letvena dna. S tem zagotovimo, da se na vsakem ležišču ali vzmetnici posebej teža razporedi in da udobje enega ležišča ali vzmetnice ne upliva na drugega. Vpliv se najbolj občuti v primeru, če oseba z veliko težo spi poleg osebe z manjšo težo.

Ali bo med ležišči nastala luknja? Med ležišči ne bo luknje. Če sta oba ležišča skupaj široka enako kot postelja potem ne bo vidne ali občutne luknje med njima.

 

Koristni nasveti za boljši spanec

 • Postelja, vzmetnica ali ležišče mora biti dovolj velika, da se med spanjem lahko sproščeno obračate. Ležišče naj bo vsaj za dvajset centimetrov daljše od vaše višine.
 • Pred spanjem obvezno prezračite spalnico. Zrak v spalnem prostoru naj ne bo pretopel, a tudi ne premrzel.
 • Redno menjajte posteljnino, oprano pri temperaturi 40 - 60°C vsake 14 dni. V primeru bolezni operite posteljnino na višji temperaturi.
 • Da bi preprečili razmnoževanje pršic, pustite posteljo čez dan odgrnjeno.
 • Posteljnino vsak dan stresite pri odprtem oknu.

 

 

 

Zdaj tudi možnost plačila z Diners Club kartico preko spleta na
24 OBROKOV!

  Multiconske vzmetnice

  Antibakterijske vzmetnice

  Zračne vzmetnice

  Prijazno okolju

  Antialergene vzmetnice

  Ortopedske vzmetnice

  Ne spremeni strukture

 


Anatomska Vzmetnica
Vzmetnica je sestavljena tako, da vaše telo postavi v pravilen položaj in ga s tem sprosti. Tako se lahko dobro spočijete in napolnite z energijo.


Primerno za vse vrste spanja
Vzmetnica se zaradi elastičnosti prilagodi na vaše telo in ga sprosti. Neglede kako spite, se bo vedno prilagodila vašemu telesu.


Brez pršic in bakterij v vzmetnici
Vzmetnica ima sistem zračenja. Tako se v vzmetnici ne ustvarja vlaga, ki je glavni pobudnik za razvoj pršic in bakterij.

Ob nakupu nad 90€ v naši spletni trgovini ali poslovalnici v BTC-ju vam izdelke dostavimo BREZPLAČNO.

×

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Več...